Українцям хочуть заборонити приватизувати житло

Українцям хочуть заборонити приватизувати житло
Голова Мінрегіону Анатолій Близнюк чекає від Верховної Ради рішення про завершення приватизації житла.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк вважає за доцільне ухвалити рішення про завершення приватизації житла в Україні. Про це він повідомив в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на питання про плановані методи підтримки створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).


«Я хотів би, щоб депутати Верховної Ради, нарешті, прийняли рішення про завершення приватизації. 92% людей в державі вже приватизували, а 8% - ні. Тут необхідно прибрати всі інсинуації і прийняти це рішення», - сказав Близнюк. За словами міністра, після цього необхідно прийняти рішення про стимулювання створення ОСББ. «У нас є такі пропозиції з утеплення будинків, по установці лічильників. Ефективний власник - це найголовніше, що дасть перспективу утримання житлового господарства », - додав він,

При цьому міністр зазначив, що для стимулювання розвитку ОСББ Мінрегіон пропонує жителям, в будинках яких створені такі об'єднання, встановити лічильники теплової енергії, що дасть можливості оплачувати тільки спожиті обсяги тепла. «Ми говоримо: ми вам даємо лічильник без відсотків. Ви платите 300 грн. сьогодні за теплопостачання, завтра ви отримуєте лічильник. Ви будете платити 250 або 200 грн., А інше ви повертаєте, і через 1,5 року - повна окупність цього приладу », - пояснив Близнюк.

Источник: укрлайф

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.