9,7 млн. кв. м житла в Україні за 2011 рік введено в експлуатацію

9,7 млн. кв. м житла в Україні за 2011 рік введено в експлуатацію
За 2011 рік введено в експлуатацію 9,7 млн. квадратних метрів житла. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк в інтерв’ю Українському національному інформаційному агентству «Укрінформ».

Анатолій Близнюк розповів, що минулого року проведено інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництва, визначено реальний стан та перспективи їхньої добудови. «Розпочалася реальна робота з переходу до розвитку територій на основі актуальної містобудівної документації, планування цього розвитку на середню та довгострокову перспективу», - наголосив Анатолій Близнюк.

Міністр підкреслив, що держава активізувала діяльність на ринку житлового будівництва. Мінрегіон ініціював запровадження кредитних канікул позичальникам Державного фонду сприяння молодіжному будівництву, які інвестували свої кошти в об'єкти, що стали проблемними. Субсидії на купівлю квартир у розмірі 30% вартості житла отримали близько тисячі сімей. У межах виконання Державних програм забезпечення молоді житлом та будівництва доступного житла введено в експлуатацію більше ніж півсотні об'єктів.

«Сукупно у 2011 році учасниками державних житлових програм стало понад тисяча двісті сімей. Це дало змогу залучити в будівельну галузь 616 млн. грн.. інвестицій та ввести в експлуатацію понад сім тисяч квартир», - зазначив Анатолій Близнюк.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.