Держава надасть безкоштовну землю для будівельників доступного житла - Близнюк

Держава надасть безкоштовну землю для будівельників доступного житла - Близнюк
Держава розробляє низку заходів, які дозволять утримувати ціну на житло такою, як вона є сьогодні, повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

- Ми готуємо конкретні ділянки, які надаватимуться будівельникам безкоштовно по ідеології доступного житла, держава буде будувати інженерні мережі на цих майданчиках, і на основі індустріального будівництва, новітніх технологій будуть будуватися нові об'єкти, - повідомив Близнюк

Разом з тим міністр зазначив, що першою проблемою є платоспроможний попит. «І держава повинна вибудувати такий механізм, який дозволить людям бути учасниками цієї програми», - додав Близнюк.

Міністр також зазначив, що поки житло не дорожчатиме.

- Житло зараз апріорі дорожче не буде. Точка. Тому що держава буде надавати безкоштовну землю, будувати інженерні мережі, також розглядається механізм звільнення від плати на прибуток будівельників, які будуть це будувати, - додав А. Близнюк.

Крім того, міністр зазначив, що законом вже визначено, що будівельники, які будують доступне житло, не будуть платити за приєднання до мереж.

«Тому все це дозволить утримати ціну на тому рівні, який сьогодні є в середньому в державі, і воно буде продаватися на рівні 6 тис. грн (за кв. М)», - додав А. Близнюк.

Источник: building.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.