Українці перестали інвестувати в житло - експерт

Українці перестали інвестувати в житло - експерт
Потенційні покупці квартир все менше налаштовані вкладати гроші в квадратні метри з метою отримати прибуток, а на ринку переважно домінують клієнти, охочі розширити існуючі житлові умови. Таку думку висловив керівник відділу продажів ЖК «ParkStone» Дмитро Шостя.

За словами експерта, на відміну від передкризового періоду 2006-2007 рр.., Квартири на сьогоднішній день є все менш привабливим інструментом для заощадження коштів: «Сьогодні різниця між пасивним доходом, який можна отримати від розміщення грошей на довгостроковому депозиті в банку, і тієї прибутком , яку дасть перепродаж квартири через 3-4 роки, досить несуттєва. Тому житло купують переважно сім'ї, які потребують розширення житлових умов. Спекулянтів на ринку майже немає ».

Експерт також додав, що значну роль у динаміці продажів житла відіграє стабільність на валютному ринку. «Як тільки починаються коливання долара, ми тут же фіксуємо уповільнення темпів продажів. Тому що люди не наважуються переводити свої заощадження в квадратні метри до тих пір, поки кон'юнктура не стане зрозуміліше. Як тільки коливання заспокоюються, продажі тут же збільшуються », - додав Д.Шостя.

Розуміючи ймовірність таких ризиків перед черговою хвилею кризи, багато забудовників відмовляються від фінансування будівництва за рахунок майбутніх покупців, а намагаються починати продажу не раніше 50-70% готовності об'єкту. «Майже готовий будинок і динамічне будівництво найчастіше викликають більше довіри у покупців: ризики того, що комплекс перетвориться на недострой, мінімізуються. А термін прийняття будинку в експлуатацію набагато ближче, ніж у випадку покупки квартири «на фундаменті», - говорить експерт. За його словами, за таким принципом сьогодні працює більшість забудовників у столиці.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.