Програма «Доступне житло» в 2013 р. збільшиться в 4-5 разів

Програма «Доступне житло» в 2013 р. збільшиться в 4-5 разів
Народний депутат України заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики, Ігор Лисов впевнений, що в 2013 році програма «Доступне житло» збільшиться в 4-5 разів.

«Для забезпечення киян житлом, треба розглянути серйозно і потім зробити так, щоб ця програма була популярна для населення, « Доступне житло ». Воно популярне. Сьогодні ми радилися з керівництвом міністерства (регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства) і я думаю, що ми на наступний рік в 4-5 разів цю програму збільшимо, по потужності. Просто є попит ... і ресурс », - сказав І. Лисов.

Депутат повідомив, серед іншого, поки з 200 млн. грн, якими заплановано профінансувати реалізацію даної програми в 2012 р., виділено лише 40 млн. грн, однак додав при цьому: «Я думаю, що міністерство фінансів переведе необхідні кошти на рахунки кредиторів».

За словами І.Лисова, ця програма навіть вигідна для держави, тому що покупець квартири оплачує 70% вартості житла, а потім держава додає свої 30%, але з часом повертає їх собі у вигляді податків - з будівельників, з виробників будівельних матеріалів.

«Найголовніше, що в цій системі є хороший контроль з боку самого фонду. Оскільки на рахунку забудовників переводяться кошти за фактично виконаним роботам. Тобто, виконаний будинок на 30%, ці 30% перерахували, а якщо на 70% - 70% перерахували. Тобто забудовник завжди простимульований, щоб завершити свою роботу .... І жодного випадку не було, щоб один із вкладників був обкрадений за цією програмою. Тому, ми думаємо, що ця програма досить перспективна і треба серед всіх інших (програм) цю програму ставити як пріоритет », - сказав парламентарій.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.