Верховна Рада встановила розмір держмита за реєстрацію прав на житло

Верховна Рада встановила розмір держмита за реєстрацію прав на житло
Сума держмита у разі реєстрації прав власності на житло складе 119 грн.

З січня майбутнього року ті люди, які хочуть зареєструвати право власності на житло, а також земельні ділянки, повинні будуть сплатити до бюджету мито, яке становить сім неоподатковуваних доходів (119 грн.).

Ця сума фігурує в прийнятому ВР Законі, яким вносяться зміни до Декрету Кабміну "Про держмито". Даним документом встановлюються нові ставки держмита на проведення реєстрації прав на нерухомість.

У документі прописано, що сума держмита у разі реєстрації прав власності на нерухоме майно досягне 119 грн. Також законодавці вирішили, що за держреєстрацію інших речових прав на нерухомість, а також обтяження цього права вводиться держмито в сумі 3-х неоподатковуваних мінімумів доходів, що на даний момент становить 51 грн.

На думку експертів, головна задача, яку переслідували законодавці, приймаючи цей закон, - встановити єдину ставку держмита, яку, починаючи з нового року будуть стягувати всі нотаріуси України при здійсненні реєстрації договору купівлі-продажу, а також дарування житла або його передачі в якості застави кредитору.

"До сьогоднішнього дня суму даного збору могли встановлювати міські адміністрації на власний розсуд, з цієї причини майже в кожному місті і селищі дана цифра сильно відрізнялася. З майбутнього року все стане набагато простіше. Тепер всі українці платитимуть суму 119 грн., Незалежно від місця проживання.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.