Українські багатії платять мільйони доларів за котеджі з золотими унітазами

Українські багатії платять мільйони доларів за котеджі з золотими унітазами
Палаци класу люкс, які сьогодні продаються в Україні, обігнали за вартістю аналоги в Євросоюзі. Ціни летять у небо завдяки зростаючому класу вітчизняних мільйонерів і їхній нестримній тязі до показної розкоші, пише журнал Кореспондент.

Українська нерухомість класу люкс давно перевищила ціновий бар'єр в мільйон.

Наприклад, будівля в стилі хай-тек у Криму на сайті оголошень slando.ua виставлена за $ 7,5 млн, а двоповерховий маєток в Кончі-Заспі під Києвом - за $ 15 млн.

Фахівці оцінюють вітчизняний ринок нерухомості елітного сегменту, що включає люкс - і преміум-класи, як один з найдорожчих у Європі.

За результатами дослідження The Wealth Report 2012, проведеного міжнародною консалтинговою компанією Knight Frank, середня ціна 1 кв. м будинків для багатіїв у Києві становить $ 7,9 тис.

Для порівняння: у Барселоні - $ 5,3 тис., а в Брюсселі - $ 5,8 тис.

Захмарні вітчизняні ціни експерти пояснюють надзвичайними тіньовими доходами потенційних покупців.

За результатами дослідження видань Ukraine Business Insight і Eurasia Insights, в Україні проживає близько 30 тис. мільйонерів. Відповідно зростає отриманий ними сегмент ринку житла.

Сьогодні кожен десятий будинок, що продається в Україні, - преміум- або люкс-класу, констатує Сергій Костецький, аналітик компанії SV Development.

"Продавці хочуть повернути гроші, вкладені в будинки (до кризи), а покупці - показати, що вони багаті (підкреслити статус). Тому ринок залишається перегрітим, як до кризи", - говорить Сергій Злидень, голова Асоціації фахівців з нерухомості

Догодити клієнту, у якого в кишені завалялися кілька мільйонів доларів, не так легко, переконалася на власному досвіді Валентина Боркун, директор агентства нерухомості Park Lаne.

Люди, які готові заплатити від $ 2 млн до $ 20 млн, бачать свої пенати як резиденцію, що підкреслює статус її власника, пояснює експерт, тому вимоги відповідні.

По-перше, ділянка землі повинна бути не менше 20 соток. По-друге - необхідний хороший автомобільний під'їзд, а також відсутність пробок на шляху до маєтка.

Третя обов'язкова вимога - наявність гостьового будинку і будинку для прислуги. Серед інших капризів клієнтів - spa-зона, басейн і спальні для всіх проживаючих зі своїм санвузлом.

Український ринок нерухомості класу люкс подібний закритому англійському клубу - випадкові люди туди не входять, а інформація про покупців, угоди і навіть ціни зберігається в секреті.

Справжня вартість володінь залишається в тіні, як і доходи головних суб'єктів ринку елітної нерухомості - бізнесменів, політиків і високопоставлених чиновників.

Українські об'єкти елітного сегменту вже наздоганяють по вартості західні. Саме закритість і тіньовий характер цього ринку роблять його надзвичайно перегрітим, вважають експерти, ціни на таке житло завищені в кілька разів.

Фактор, що впливає на українські ціни, - прагнення співвітчизників до показної розкоші. За спостереженнями Костецького, часто товстосуми встановлюють позолочену сантехніку або меблі з цінних порід деревини, які прикрашені напівкоштовними каменями.

У результаті, якщо чотириповерхові апартаменти з оздоровчої зоною, винним погребом і басейном, приміром, у Чехії можна купити за $ 3 млн, то в Україні за такі хороми попросять вдвічі більше. І це не межа, зазначають експерти, прогнозуючи подальший ріст ринку в середньому на 1-2% на рік.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.