Пожвавлення ринку нерухомості країни

Пожвавлення ринку нерухомості країни
У Міністерстві регіонального розвитку прогнозується пожвавлення ринку відразу ж після введення нових механізмів придбання нерухомості. Про це розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. Він зазначив, що в уряді сподіваються на те, що 2013 рік стане роком інтенсивного розвитку. Також сюди в обов'язковому порядку повинен бути введений новий механізм купівлі нерухомості, який передбачає собою оренду житла з подальшим правом викупу під три відсотки річних. У подальших планах уряду є початок реалізації програми індустріального будівництва нерухомості.

У відповідності зі словами міністра, за попередніми даними, зараз в експлуатацію введено вже близько 4 000 000 квадратних метрів нерухомості.

Відзначається, що уряд поставив перед собою мету перейти на індустріальне будівництво нерухомості в 2013 році. За словами експертів, надалі планується звести не менше 30 000 - 50 000 квартир за рік. Раніше в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва зазначалося, що загальна площа нерухомості, необхідної для повного забезпечення житлом того населення, яке потребує соціального захисту, становить 8 млн квадратних метрів.

Ринок комерційної нерухомості також переживає невелике пожвавлення. Все більша кількість інвесторів цікавиться офісними та складськими приміщеннями, де можна було б займатися продажем.

 Варто також відзначити, що в 2012 році обсяг введеної в експлуатацію нерухомості в Україні склав приблизно 10,75 млн квадратних метрів. Близько третини всіх введених в експлуатацію площ при цьому було повністю забезпечено за допомогою відповідної легалізації самобудів.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.