Через нову систему оцінки нерухомості українці платитимуть за неї в 7 разів більше

Через нову систему оцінки нерухомості українці платитимуть за неї в 7 разів більше
Через зміни в правилах купівлі-продажу нерухомості українці будуть змушені платити майже в сім разів більше за оцінку свого майна. Експерти стверджують, якщо зараз вони платять 600-1000 гривень, то нові правила змусять оцінювачів підняти вартість своїх послуг до 4000 гривень, пише Сегодня.

Але поки що українці мають три місяці, щоб залагодити свої справи за старими правилами. Вчора уряд відстрочив входження в дію нових правил аж на три місяці – до 1 листопада. Кажуть, що вся справа в оцінювачах. А точніше, в їхній неготовності працювати за новими стандартами. Але експерти стверджують, що все не так просто.

"Залишається ще одна важлива проблема. Нам потрібна комп'ютерна програма, яка буде автоматично розраховувати ціну майна. Її мають розробити програмісти. Потім потрібно отримати патент. Ми підраховували: на це піде від 60 до 160 тисяч грн.", - пояснила президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська.

У Мінюсті погоджуються, що нова програма стала проблемою для оцінювачів. Тому, спробують централізовано створити нову, дешеву та загальну.

Нагадаємо, що через нові правила купівлі-продажу житла українці не зможуть купувати квартири. За новими правилами, щоб оформити договір купівлі-продажу, продавцеві і покупцеві потрібно буде відкривати рахунки в банку, а потім пред'явити нотаріусу виписку про переказ коштів з одного рахунку на інший. Більше 150 тисяч гривень готівкою передавати заборонили.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.