ДІУ є індикатором на ринку іпотечного кредитування - чиновник

ДІУ є індикатором на ринку іпотечного кредитування - чиновник
На ставку рефінансування ДІУ орієнтуються фінансові установи при визначенні ставок за іпотечними кредитами, про це повідомив директор Департаменту іпотечного кредитування ДІУ В'ячеслав Фролов.

«Одним із завдань ДІУ є створення умов для здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення. Установа виконує цю функцію. В умовах конкуренції, банки змушені стримувати ставки за кредитами, враховуючи вартість кредитів, наданих за програмою ДІУ. Є Державна іпотечна установа є своєрідним індикатором, при визначенні відсоткових ставок банками », - зазначив експерт.

На питання про ради потенційним покупцям житла, Фролов зазначив, що одним з критеріїв надійності забудовника є його участь у Програмі фінансування добудови житла ДІУ.

« Якщо потенційний покупець квартири отримає інформацію про те, що цікавить його будинок фінансується за участю ДІУ, це є одним з факторів надійності забудовника, бо об'єкт перевіряється двічі, як з боку банку, який виступає первинним кредитором так і з боку Установи», - підкреслив В'ячеслав Фролов.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.