На ставку рефінансування ДІУ орієнтуються фінансові установи - чиновник

На ставку рефінансування ДІУ орієнтуються фінансові установи - чиновник
Державна іпотечна установа є індикатором на ринку іпотечного кредитування. Про це заявив директор Департаменту іпотечного кредитування ДІУ В'ячеслав Фролов.

За його словами, на ставку рефінансування ДІУ орієнтуються фінансові установи при визначенні ставок по іпотечних кредитах. Головним завданням ДІУ, на думку Фролова, є створення умов для здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення.

« Установа виконує цю функцію. В умовах конкуренції, банки змушені стримувати ставки за кредитами, враховуючи вартість кредитів, наданих за програмою ДІУ. Державна іпотечна установа є своєрідним індикатором, при визначенні відсоткових ставок банками », - пояснив він.

Експерт також зазначив, що одним з критеріїв надійності забудовника є його участь у Програмі фінансування добудови житла ДІУ.
« Якщо потенційний покупець квартири отримає інформацію про те, що цікавить його будинок фінансується за участю ДІУ, це є одним з факторів надійності забудовника, бо об'єкт перевіряється двічі, як з боку банку, який виступає первинним кредитором так і з боку Установи», - резюмував Фролов.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.