Інвестори можуть повернутися в Україну - Європейська Бізнес Асоціація

Інвестори можуть повернутися в Україну - Європейська Бізнес Асоціація
Європейська Бізнес Асоціація ( ЄБА) вітає рішення Верховної Ради про скасування прийнятих 16 січня законів і сподівається, що це дозволить відновити довіру інвесторів до України шляхом вирішення конфлікту.

«Турбулентна ситуація має згубний вплив на інвестиційний клімат та приватний сектор, і це на тлі того, що минулого року обсяг прямих іноземних інвестицій знизився на 50 %. Якщо ситуація не буде виправлена​​, все це в подальшому може призвести до фінансової кризи, який, у свою чергу, в поєднанні зі зниженням інвестиційної привабливості країни і негативними настроями інвесторів призведе до зниження виробництва та зайнятості населення, а отже, існує пряма загроза благополуччю людей », - зазначено в заяві.

В асоціації також додали, що вони глибоко стурбовані жорсткої ескалацією політичної кризи в Україні і небезпечними наслідками, які можуть виникнути перед країною, її економікою і, в першу чергу, перед її громадянами, їх здоров'ям, безпекою і моральним благополуччям.

Нагадаємо, 23 січня з'явилося повідомлення про реакцію інвесторів на події в Україні. Зарубіжні інвестори стримано реагують на що відбуваються в Україні політичні події, однак воліють не купувати довгострокові суверенні папери.

За словами старшого портфельного керуючого фондів Invesco, активно інвестують в українські єврооблігації, Бану Елізондо, ставлення інвесторів до довгострокових облігаціях могло б змінитися у разі відновлення урядом України підготовки до інтеграції в ЄС, а також, на додаток до домовленостей з РФ, співпраці з Міжнародним валютним фондом. «Але такий сценарій в даний час видається малоймовірним », - резюмувала представник компанії.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.