Іпотечне кредитування в 2013 році скоротилося на 10%

Іпотечне кредитування в 2013 році скоротилося на 10%
Загальний обсяг наданих банками житлових кредитів фізичним особам в Україні в січні-листопаді 2013 знизився на 10,4 % і склав 52,4 млрд грн , повідомила Незалежна асоціація банків України.

Згідно з повідомленням, банки все ще обережно надають фізичним особам іпотечні кредити у зв'язку з зберігаються високими ризиками по іпотеці і відсутністю у банківських установ довгострокових фінансових ресурсів .

Разом з тим в НАБУ відзначають, що кредитування банками будівельної галузі України поступово відновлюється: кредитний портфель будівельних компаній у січні-листопаді 2013 виріс на 28 %, а його частка в загальному портфелі корпоративних кредитів на 1 грудня становила 7,1 %.

За оцінкою НАБУ, подальший розвиток у сфері будівництва житлової нерухомості України можливе лише за рахунок активізації тристоронньої співпраці між фінансовими установами, державою і забудовниками.

« Сторонам необхідно створити такі умови, щоб житло стало доступний на масовий сегменту споживачів. Це передбачає як виділення державою достатньої кількості ресурсів, так і демократизацію цін на нерухомість і умов кредитування », - наголошується в повідомленні.

Кредитний портфель підприємств будівельної галузі на початок жовтня - 2013 становив 43,88 млрд грн, або 6,8 % від кредитів банків для юридичних осіб.
НАБУ створена в листопаді 2011 року. Діяльність асоціації зосереджена на сприянні стабільному функціонуванню та розвитку банківського ринку України. НАБУ на листопад 2013 об'єднувала 97 банківських установ з 175 діючих на 1 квітня поточного року банків в країні.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.