У середньому 20% українців купують житло з метою зберігання коштів

У середньому 20% українців купують житло з метою зберігання коштів
У середньому 20 % українців, які купують нерухомість, вкладають кошти в житло з метою їх збереження та примноження. Про це сказав керівник департаменту стратегічного консалтингу Української торговельної гільдії Віктор Оборський.

Оборський пояснив, що в сьогоднішній економічній ситуації інвестування в житло є ефективною альтернативою депозиту, адже інших інструментів для цього у нас практично немає.

«В інших країнах існує фондовий ринок, де можна купувати цінні папери, на розвинених ринках такий інструмент є надзвичайно значущим. У нас же цього немає - тут або дорогоцінні метали, або валюта, нерухомість та ті ж депозити. Але виходячи зі стану нашої банківської системи та політики банків з повернення вкладів - тут дуже високий ризик навіть незважаючи на начебто вигідні відсоткові ставки. Нерухомість в свою чергу дозволяє отримати відчутний і досить ліквідний актив майже відразу, і надалі він може бути або перепроданий і принести кошти, або здаватися в оренду і приносити відсотків 10 річних », - пояснив Оборська.

Він також зазначив, що сьогодні досить багато потенційних покупців житла інвестують в нерухомість саме з метою збереження та примноження коштів.
«Все залежить від об'єкта, вартості, класу, в середньому це від 15 до 25%. Якщо дивитися статистику дворічної давності, то це було до 10 %. Тобто 15-25 % квартир в житловому комплексі купують саме для того, щоб зберегти кошти. У нас ментально населення хоче мати відчутні активи, і сьогодні саме нерухомість є важливою альтернативою для інвестування », - підкреслив Оборський.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.