Податок на нерухомість справедливо прив'язати до вартості, а не площі житла, - експерт

Податок на нерухомість справедливо прив'язати до вартості, а не площі житла, - експерт
Президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень пояснив у чому різниця між податком на нерухомість в Україні і в інших країнах.

« Такий податок - нормальна світова практика. Це муніципальний податок, який спрямовується на утримання самої ж нерухомості, її стан покращується, відповідно, вартість зростає. Але в українській ситуації чи буде він направлятися на утримання даної нерухомості - ми не знаємо. Швидше за все, він буде одним із звичайних податків. Тому й ставлення населення до нього буде як до звичайного додаткового податку. А на ринку нерухомості, на ціновій політиці введення цього податку ніяк не позначиться ».

Сергій Злидень вважає, що закон недосконалий: «Не зовсім правильно прив'язуватися до квадратному метру. Щоб податок був більш диференційованим, краще прив'язуватися до ринкової вартості. Ринкова вартість дасть можливість дійсно цей податок зробити правильним: не важливо, скільки квадратних метрів, головне - скільки це коштує. І якщо це коштує дорого - податок буде більше, і навпаки.

Нерухомість в першу чергу цінна за місцем розташування. Тому можна мати велику нерухомість, багато квадратних метрів в певному селищі міського типу, і нерухомість там практично нічого не коштує, а оподатковуватися буде досить великим. Це найголовніший недолік, який до цих пір не врахували ».

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.