У Києві різко впали ціни на оренду квартир

У Києві різко впали ціни на оренду квартир
У Києві різко впав попит на оренду квартир. Так, у березні здали лише 506 квартир.

"Це просто мізерна цифра, особливо якщо порівняти з активністю до кризи: в серпні-вересні 2013-го було укладено угод оренди майже 2 тисячі, в листопаді-грудні - по 1300, в лютому - 704", - повідомив "Вестям" аналітик SV Development Сергій Костецький.

При цьому традиційно найчастіше орендували однокімнатні квартири - 45% угод, двокімнатні квартири - 42%, об'єкти з трьома кімнатами і більше - 13%.

Навесні орендодавці почали активно знижувати ціни, оскільки пропозиція на ринку зараз у вісім разів вища попиту і за стабільного наймача доводиться боротися. "У березні господарі ще могли вередувати, вичікувати, а зараз змушені скидати ціни. Залишається по суті два тижні, щоб укласти угоди, потім почнуться свята: Пасха, потім травневі, потім червень, коли з'їжджають студенти...", - заявив ріелтор Дмитро Ісоков.

За даними Address.ua, у березні ціна оренди однокімнатних і двокімнатних квартир впала в гривні на 16%, трикімнатних - на 11%. "Якщо попит буде падати такими ж темпами, є шанс побачити до літа зменшення орендної ціни щодо деяких об'єктів вдвічі (порівняно з початком року)", - вважає Ісоков.

Падають і ціни на київське житло в доларах у зв'язку зі стрибком курсу іноземної валюти. Більшість продавців починають фіксувати ціну в гривні.

"Ціни в доларах впали істотно. Наприклад, квартира на Оболоні, яка раніше виставлялася за $ 65-70 тис., тепер коштує $ 55 тис. На Троєщині двокімнатну можна взяти за $ 60 тис. Нерухомість - не той ринок, де йде плавне зниження цін. Тут все різко, стрибкоподібно. Квартира не продається - господар скидає ціну", - пояснив директор АН "Сезам" Станіслав Шульга.

Раніше повідомлялося, що росіяни масово кинулися скуповувати квартири на Південному березі Криму.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.