У Саудівській Аравії побудують найвищий будинок у світі заввишки більше кілометра

У Саудівській Аравії побудують найвищий будинок у світі заввишки більше кілометра
Мільярдер з Саудівської Аравії і одночасно племінник саудівського короля Абдулли принц Аль-Валід бін Талаль підписав контракт на будівництво найвищої будівлі в світі, яка має бути зведено в передмісті саудівського міста Джидда.

Як повідомляє Reuters, контракт підписано з Bin Laden Group, а спроектує будівлю американська фірма Adrian Smith + Gordon Gill. Вартість проекту оцінюється в $ 1,23 млрд.

За словами Аль-Валіда бін Талалу, висота будівлі перевищить тисячу метрів, проте точна цифра поки тримається в секреті. Якщо хмарочос буде зведений, він стане найвищою будівлею на планеті. Нині таким вважається дубайський хмарочос Burj Khalifa висотою 828 метрів.

Згідно з проектом, в будинку, що мають збудувати за п'ять років, буде готель, розкішні квартири і офіси. Хмарочос зведе компанія Jeddah Economic Co, в якій частку 33,35% має Kingdom Holding, що належить Валіду бін Аль-Талалу. Решта акціонерів - Abrar International Holding Co, Bin Laden Group і бізнесмен Абдурахман Шарбатлі.

За словами бін Талалу, будівництво самого виского будівлі в світі в Джедде повинно стати економічним і фінансовим посилом всьому світу, який не можна проігнорувати. Мільярдер має намір показати, що саудівці інвестують в свою країну величезні ресурси.

Раніше онлайн-видання Arabian Business писало, що висота будівлі Kingdom Tower в Джедде досягне 1,6 тисячі метрів і перевищить висоту вежі Nakheel в Дубаї (1,4 тисячі метрів), спроектованої австралійським бюро Woods Bago, будівництво якої поки призупинено.

Источник: http://korrespondent.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.