Турки купили половину хмарочоса в "Москва-Сіті»

Турки купили половину хмарочоса в "Москва-Сіті»
Турецька компанія Renaissance Construction купила половину проекту з будівництва хмарочоса « Росія » в « Москва-Сіті». Турки також виступлять генеральним підрядником будівництва вежі. Сума угоди не розкривається. Інші 50 % проекту зберігають співвласник Магнітогорського металургійного комбінату Віктор Рашников і сирійський бізнесмен Надер Надер.

Про те, що Renaissance має намір інвестувати в « Москва-Сіті» $ 1,1 млрд, стало відомо наприкінці 2012 року. Тоді в компанії відзначали, що в рамках спільних проектів розраховують звести в діловому центрі 330 тис. кв. м офісів.

Будівництво вежі « Росія » на дільниці № 17-18 «Москва -Сіті» стартувало в 2007 році. Реалізацією проекту зайнявся підприємець Шалва Чигиринський. 612-метровий хмарочос площею 620 тис. кв. м повинен був стати найвищим будинком Європи.

Через кризу і розбіжностей з партнерами у 2011 році Чигиринський продав половину хмарочоса Надер. Ще раніше інші 50 % отримав Рашников в обмін на $ 300 млн, які Чигиринський хотів вкласти в реконструкцію готелю «Росія». Пізніше мерія скасувала цей проект і співвласник ММК зажадав у міста 5 млрд рублів компенсації, так як Чигиринський залишив Росію. В результаті влада віддали Рашнікова готель Renaissance на Олімпійському проспекті.

У 2012 році містобудівної-земельна комісія затвердила нові параметри «Росії », урізавши висоту комплексу з 612 до 360 м, а загальну площу - з 520 до 350 тис. кв. м. Будівництво комплексу має завершитися до кінця 2015 року.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.