Суд Британських Віргінських островів заарештував майно Тарути - ЗМІ

Суд Британських Віргінських островів заарештував майно Тарути - ЗМІ
Високий суд правосуддя Британських Віргінських островів задовольнив клопотання російського ВТБ і заарештував активи бізнесмена і донецького губернатора Сергія Тарути.

Позов був поданий 23 травня. У ньому юристи ВТБ просили визнати рішення московського суду, який встановив, що Тарута виступав поручителем за борговими зобов'язаннями перед банком на суму $ 30 млн. Крім того, в документах фігурує і Олександр Катунін, за якого поручався донецький губернатор, пише "Комерсант".

Суд 27 травня ухвалив рішення заморозити активи Тарути і Катуніна. Також українського бізнесмена зобов'язали протягом 14 днів розкрити всю інформацію про активи в усьому світі вартістю дорожче $ 50 тис. При цьому заморожені активи на суму понад $ 30 млн у кожного з відповідачів.

Під арешт потрапили вісім компаній, які прямо або побічно належать Таруті. Серед них Українська гірничо-металургійна компанія, "Нові інженерні технології" та київський готель "Хаятт", а також "Енергомашспецсталь" і корпорація "Індустріальний союз Донбасу", в якому губернатор володіє міноритарним пакетом акцій.

Також заморожені вісім компаній і три банківські рахунки Катуніна.

Крім того, як повідомляє російське видання, суд також заборонив будь-які операції з активами ще восьми компаній і їхніх "дочок", до яких мають відношення Тарута і Катунін.

Зазначимо, що позов російського банку нібито пов'язаний з кредитуванням ВТБ "Єнісейського фанерного комбінату". У 2011 році Катунін і Тарута виступили поручителями за кредитами для компанії на $ 30 млн. Проте проект не був реалізований. В кінці лютого Міщанський суд Москви задовольнив вимоги ВТБ. Пізніше на Кіпрі заарештували майно Тарути.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.