«Супер-дешева іпотека» від Януковича на Житомирщині - це 1700 квартир

«Супер-дешева іпотека» від Януковича на Житомирщині - це 1700 квартир
22 червня у Житомирській облдержадміністрації відбулась розширена нарада з питань реалізації програми «Доступне житло» у Житомирській області.

Програма державної іпотеки вже почала працювати. За розподілом Кабміну Житомирська область отримала 27 млн. 924 тис. грн., а це, за словами заступника Рижука – Миколи Олещенка 1700 квартир.

Розпорядником цих коштів визначено головне управління будівництва та архітектури облдержадміністрації а утримувачем Житомирський регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Житомиру з цієї суми припадає 22% або 6 млн. грн.

Проте є проблема – поки у Житомирі не знайдено жодного будинку під державну іпотеку, натомість лише є плани використати новобудову на Івана Богуна, де можна взяти 14 квартир. Але на даний час міськвиконкомом не вирішено право власності на цей будинок.

Нагадаємо, об’єкт по вул.. Івана Богуна (Корбутівка), який будував «Київміськбуд» вже двічі здавався в експлуатацію та проживати у ньому було неможливо через не завершення будівництва, відсутність комунікацій, не проведені внутрішні роботи, відсутність благоустрою навколо будинку, тощо.

Натомість у інших містах Житомирської області комісія вже знайшла 3 об’єкти, які можна використовувати під іпотеку, це переважно недобудови: приміщення колишньої казарми по вул. Металістів в м. Овручі під 18-квартирний житловий будинок, незавершене будівництво 32-квартирного житлового будинку по вул. Садовій, 3 в смт Попільні, та незавершене будівництво 40-квартирного житлового будинку по вул. Грушевського, 108-а в м. Коростені. Разом це вже 90 квартир, натомість у Житомирі поки жодної.

За словами Миколи Олещенка у Житомирській області на 1,3 млн. населення квартирна черга складає 35 тис. чоловік. Станом на сьогодні на Житомирщині вже є 101 бажаючий взяти державну іпотеку. Змешення квартирної черги завдяки державній іпотеці буде проводитись через добудову багатьох недобудов. На Житомирщині нині є 929 житлового незавершеного будівництва у Житомирщині, з них 269 - це багатоповерхівки.

ДЕТАЛІ ПРО ІПОТЕКУ У ЖИТОМИРІ

Олещенко звертаючись до присутніх заступників голів райдержадміністрації нагадав їм, що вирішення житлової проблеми в Україні було передвиборчою обіцянкою провладної партії і Президент України вимагає її виконання та незабаром буде проводити засідання та перевірки стовно її реалізації у регіонах.

Також він заявив, що Янукович скоро буде проводити перевірки по виконанню цієї «ініціативи», додавши, що вирішення житлових це була передвиборча обіцянка регіоналів і тому її необхідно обов’язково виконувати.

Голова обласної ради Йосип Запаловський розкритикував відсутність рекламної кампанії і погане інформаційне роз’яснення населенню про «ініціативу Президента».

- Микола Миколайович (Олещенко), напевне з нашої сторони дуже мало реклами по цьому питанню, роз’яснень у ЗМІ. Потрібно нам якісь листівки, аналогічні розробленому портрету позичальника. Будь ласка, шановні мої колеги! Займайтесь цим питанням, шановні депутати, пропагандуйте! – звернувсь Запаловський до присутніх у залі.

Незабаром влада області збирається видати розпорядження Сергія Рижука про програму державної іпотеки на Житомирщині.

Портал ZThata нагадує, що механізм відшкодування частини процентів за кредитами, формування переліку об’єктів, вимоги до позичальників, цінові параметри квартир, їх нормативна площа тощо визначені відповідним Порядком, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №343, з якою можна детальніше ознайомитись на урядовому сайті.

«Супер-дешева іпотека» від Януковича на Житомирщині - це 1700 квартир


«Супер-дешева іпотека» від Януковича на Житомирщині - це 1700 квартир


«Супер-дешева іпотека» від Януковича на Житомирщині - це 1700 квартир

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.