Індустріальний парк в Житомирі займе 100 гектарів землі

Індустріальний парк в Житомирі займе 100 гектарів землі
В Житомирі, на ділянці в 100 гектарів, хочуть створити індустріальний парк, де зможуть розміститися до 30 підприємств.

Як повідомив перший заступник житомирського міського голови Сергій Сухомлин, на околиці Житомира, поблизу аеропорту, буде створено індустріальний парк.

При цьому Сухомлин зазначив, що «в зоні аеропорту є землі, де можна розмістити такий парк. Якраз наявність аеропорту і дозволяє на цих землях його розмістити».

Він уточнив, що індустріальний парк може зайняти 100 гектарів землі, на якій можуть розміститися до 30 підприємств. Облаштування індустріального парку в змозі забезпечити понад 3 тисяч додаткових робочих місць.

«Переконаний, що до кінця цього року ми цей індустріальний парк зареєструємо», - сказав Сухомлин.

На прес-конференції також було зазначено, що створення індустріального парку - абсолютно новий підхід для входження інвестора в Житомир. Парк облаштують, щоб забезпечити економічний розвиток і підвищити конкурентну спроможність обласного центру, активізувати інвестиційну діяльність, розвинути сучасну виробничу і ринкову інфраструктуру.

За словами Сухомлина, основні напрямки діяльності індустріального парку та його концепцію визначить наступна сесія Житомирської міськради в серпні.

Нагадаємо, в кінці червня Земельна комісія Житомирської обласної ради передала в оренду української авіакомпанії YanAir 58 га землі в Житомирі під відновлення і будівництво аеропорту. Загальна сума проекту сягає $15 млн.

У Житомирській міській раді 22 липня повідомили, що з осені злітна смуга аеропорту міста буде готова до прийняття літаків малого класу. Також повідомляється, що в планах компанії - вже в наступному році збільшити протяжність злітної смуги, щоб можна було приймати літаки класу Boeing.

Довідка: " Індустріальний парк - це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія, забезпечена енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, керована спеціалізованою компанією. Згідно з українським законодавством, Держінвестпроект включає індустріального парку до реєстру індустріальних парків на підставі відповідного рішення комісії при Мінекономрозвитку.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.