Продавці нерухомості в Житомирі стали охочіше торгуватися

Продавці нерухомості в Житомирі стали охочіше торгуватися
Житомирські ріелтори розповіли про те, що зараз відбувається в Житомирі на ринку нерухомості, скільки коштує середня квартира і що буде з ринком, якщо долар подорожчає до 22-25 грн.

Зараз в Житомирі, як і завжди найбільшим попитом користуються «хрущовки» і квартири в панельних будинках поліпшеного планування. Високий попит неминуче призводить до високої ціни, тому такі квартири зараз виставляються на ринок з цінниками: 25-35 тисяч доларів за однокімнатну квартиру у центрі Житомира і 30-45 за двокімнатну.

В цілому за 2014 рік ціни на нерухомість в Житомирі трохи впали в абсолютних показниках (якщо розглядати ціни в доларах), однак доступніше житло для житомирян не стало, а враховуючи інфляцію і безробіття навпаки стало доступнішим.

Зараз часто можна почути прогнози, що курс долара до весни становитиме 22-25 грн. за долар. Що буде з нерухомістю на ринку, якщо ці прогнози справдяться?

- Побоюватися катастрофічного зростання цін не варто. Зверніть увагу: за останній рік курс долара виріс в 2 рази, проте вартість нерухомості в гривневому еквіваленті зросла набагато менше, ніж в 2 рази. А в доларовому - так взагалі впала, - кажуть в АН «Ріо». - Можна помітити, що в ситуації падіння національної валюти відчутно зростають тільки ціни на квартири в новобудовах і комерційну нерухомість. При цьому вартість житла на вторинному ринку навіть падає, якщо дивитися на ціни в доларовому вираженні. І що зовсім напевно - власники нерухомості на вторинному ринку починають набагато охочіше торгуватися.

Також не варто забувати про те, що на піку курсу долара багато людей поспішають вкласти свої заощадження в нерухомість. Іншими словами, варто очікувати деякого стрибка попиту на нерухомість в той момент, коли у населення виникне відчуття «долар досяг своєї максимальної ціни, більше дорожчати не буде».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.