У центрі Києва впали ціни на квартири

У центрі Києва впали ціни на квартири
У центрі Києва через протести впали ціни на оренду та продаж квартир. Приміром, орендувати двокімнатну з видом на Майдан можна за 450 гривень на добу замість 750 грн, а купити "однушку" біля Адміністрації президента - за $ 120 тис.

У цілому вартість житла впала приблизно на 20%, однак ріелтори кажуть, що ціну можна збити вдвічі, якщо ситуація не заспокоїться.

На сьогоднішній день двокімнатну квартиру з 2,7-метровими стелями на вул. Шовковичній пропонують купити за $ 150 тис., однокімнатну на вул. Лаврській, 4-Б - за $ 120 тис. "Ще кілька тижнів тому ці квартири коштували на декілька десятків тисяч дорожче, але господарі погодилися скидати ціну, щоб швидше їх продати. Причина - протести неподалік", - повідомила "Вестям" ріелтор Дарина.

Вона стверджує, що зараз на прилеглих до Хрещатика і Грушевського вулицях житло розпродають "за копійки".

"На вул. Чапаєва, 4, зараз віддають однокімнатну квартиру за $ 128 тис., на Копиленка, 3-А, таку ж "однушку" - за $ 87 тис. У Музейному провулку, 4, є велика двокімнатна квартира за $ 230 тис., але господарі готові серйозно торгуватися", - каже Дарина.

"Велика частина людей занижує вартість квартир на 20%, але є й ті, хто панікує і бажає швидше продати нерухомість у зв'язку з виїздом за кордон. Такі можуть скинути реальному покупцю і 50% ціни", - повідомив глава Національної ради ріелторської палати України Віктор Несін.

За його словами, ціни на квартири впали тимчасово, до закінчення протистояння, але прогнозує, що надалі нерухомість в центрі буде користуватися меншим попитом. "Справа в тому, що житло в центрі завжди вважалося елітним. Зараз же жити тут небезпечно, тому розраховувати на швидке повернення цін на колишній рівень не варто. Швидше людей буде цікавити житло на більш спокійному, але такому ж гарному Подолі. Це може спровокувати зростання цін там", - резюмував Несін.

Нагадаємо, що в центрі Києва з 19 січня тривають масові протести, що супроводжуються сутичками активістів і міліції. Сьогодні центр Києва зустрів початок робочого тижня спокійно. Пізніше стало відомо, що євромайданівці знову звели барикади - вже біля Мін'юсту і на вулиці Заньковецької.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.