Ринок нерухомості Житомира впав на 46%

Ринок нерухомості Житомира впав на 46%
Ринок нерухомості Житомирської області, як і в Україні в цілому, переживає не кращі часи. Аналітики OLX досліджували тенденції ринку нерухомості нашого регіону.

У 2014 році власники більш стримано пропонували свої об'єкти для продажу та оренди, ніж у 2013 році: пропозиція скоротилася на 46%. Найбільш відчутно це позначилося на продаж та оренду квартир: на майданчику OLX було розміщено в 2 рази менше нових пропозицій від продавців, ніж в 2013 році. Загалом, квартири в більшості випадків не продавали, а здавали в оренду.

Як повідомила «Журналу Житомира» Оксана Венгровская PR-менеджер OLX.ua за рік ціни на житло на вторинному ринку Житомира піднялися в гривні в середньому на 88%.

Так, в січні 2014 1-кімнатну квартиру в Житомирі можна було придбати за 235 135 грн. Вже в кінці року за схожу квартиру просили 441 685 грн. Хоча в доларовому еквіваленті ціни на житло залишилися на колишньому рівні, а в деяких випадках навіть знизилися.

Порівняно з 2013 роком, у 2014 році зросла кількість нових пропозицій по продажу та оренді будинків, продаж землі, кімнат, гаражів і стоянок. Житомиряни активніше почали цікавитися обміном нерухомості. Як і раніше, основну частку ринку Житомирської області займають пропозиції по оренді квартир.

Пожвавлення пропозиції нерухомості в регіоні спостерігається з початку січня 2015 року. Так, кількість нових оголошень в розділі «Нерухомість у Житомирській області збільшилася на 45% порівняно з груднем 2014 р.

На даний момент на майданчику OLX розміщено близько 32 тис. оголошень щодо продажу та оренди житлової і нежитлової нерухомості на Житомирщині. Понад 78% (близько 25 тис. оголошень) стосуються міста Житомира, 7% - Коростеня, 3% - Бердичева.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.