В Україні побудують 260 тис. квартир до 2017 року

В Україні побудують 260 тис. квартир до 2017 року
До 2017 року держава побудує 260 тис. квартир загальною площею 16,5 млн. кв.м. Про це заявив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному будівництву Леонід Рисухін на Першому національному телеканалі.
Мета цього будівництва - допомога сім'ям, які потребують поліпшення умов проживання. Як пояснив чиновник, програма передбачає 30% безповоротної субсидії від нормативної вартості житла.

"Нормативна вартість визначається урядом в залежності від регіону, вона коливається від 4,5 тис. за кв. Метри до 8 тис. за кв. Метри в Києві", - розповів він.
За словами Леоніда Рисухіна, щоб скористатися новозбудованими метрами, громадянам необхідно звернутися до регіональних управлінь Державного фонду сприяння молодіжному будівництву, який є в кожній області, і отримати там необхідну консультаційну допомогу.

"Ніяких вікових обмежень тут немає, - повідомив начальник фонду. - Сім'я повинна бути зареєстрована в черзі на поліпшення житлових умов і мати певний рівень доходів, визначений у кожному регіоні".
Леонід Рисухін сказав, що в 2011 році буде створено єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення умов проживання. Правда, це не поліпшить і не полегшить процедуру отримання квартир для тих, хто стоїть у черзі, але впорядкує і полегшить роботу відповідних служб.

Нагадаємо, як заявив новий міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк,
державна програма "Доступне житло" вже вдосконалена.
Розроблено механізм, який дозволяє громадянину, крім держпідтримки у вигляді первісного 3%-ного внеску, виплачувати не 20% річних по кредиту, а лише 3%.

Источник: http://www.domik.net/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.