Азербайджанці ремонтуватимуть трасу Київ-Чоп у межах Житомирської області

Азербайджанці ремонтуватимуть трасу Київ-Чоп  у межах Житомирської області
ВАТ "Будівельно-промислова інвестиційна корпорація" Аккорд "в консорціумі з італійськими компаніями стала переможцем тендеру, який проводила Державна служба автомобільних доріг (" Укравтодор ") Україна на капітальний ремонт автомобільної дороги M 06 Київ - Чоп.

Італійсько-азербайджанський консорціум обійшов конкурентів з Україною, Словенії, Туреччини, Кореї, Китаю, Австрії та інших країн. Умови робіт з капітального відновлення ділянки дороги з 14-го по 128-й кілометр регулюються двома контрактами на суму EUR204, 511 млн.

Вони були підписані між "Укравтодором" і італійсько-азербайджанським консорціумом. Фінансувати модернізацію траси Київ - Чоп у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 р. буде Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Компанія "Аккорд" поки невідома в Україну. Міжнародний авторитет вона отримала завдяки успішній реалізації проектів за межами своєї країни, зокрема, в Казахстані, Афганістані і Грузії.

Нагадаємо, що в листопаді 2010 р. ЄБРР надав "Укравтодору" кредит у EUR450 млн., який піде на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва. Кошти виділяються під ставку Libor +1% на 15 років з чотирирічним пільговим періодом. Раніше ЄБРР надав три кредити загальним обсягом EUR375 млн. на модернізацію 828 км траси Київ - Чоп.

Ці кошти призначені для модернізації дороги на ділянках від Бродів до Рівного, на рівненській окружній, від Рівного до Житомира, а також на розв'язках траси M-06 з житомирської окружної. Загальна вартість проекту оцінюється в EUR1, 07 млрд., з яких EUR450 млн. складуть кредити ЄБРР, EUR170 млн. надійдуть з держбюджету. Вартість усіх проектів з модернізації транспортного коридору Київ - Чоп та під'їзних доріг до столиці в 2010 р. оцінювали в EUR1, 882 млрд.

Протяжність реконструйованих шляхів після завершення всіх проектів складе залишок 1236 км. 1 км оновленої траси обійдеться в EUR1, 553 млн., що приблизно відповідає європейським стандартам.

Источник: УКРРУДПРОМ

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.