Для вирішення проблеми «Еліта-центр» потрібен ще мільярд

Для вирішення проблеми «Еліта-центр» потрібен ще мільярд
Схоже, що історія з багатостраждальними інвесторами компанії «Еліта-центр» потроху підходить до свого логічного завершення. Головне слідче управління МВС України завершило додаткове розслідування кримінальної справи за обвинуваченням одного з організаторів афери, від якої постраждало 1693 людини, які втратили в цілому 383 млн грн.

За інформацією правоохоронців, від діяльності злочинного угруповання під час додаткового розслідування у кримінальній справі правоохоронці встановили місця розташування земельних ділянок площею 20 га і вартістю приблизно 60 млн грн, придбаних за кошти, отримані в результаті злочинної діяльності. На сьогоднішній день постраждалим забезпечили відшкодування шкоди лише на суму близько 90 млн грн, а решту ще треба «вибити» шляхом арешту явного і «прихованого» майна організаторів афери.

Тим часом вся «головний біль» щодо забезпечення житлом постраждалих інвесторів повною мірою лягла на плечі столичної влади. Мотивування адвокатів «елітників» була дуже проста - раз КМДА видала будівельної компанії всі дозвільні документи і не слідкувала належним чином за реалізацією проекту, вина, точніше відповідальність чиновників очевидна. За словами ж голови КМДА Олександра Попова для забезпечення житлом усіх потерпілих владі потрібно три роки і мільярд гривень.

- За «Еліта-центру» у нас програма, яка реалізується. За моїми підрахунками, це приблизно 1 млрд. грн., Щоб забезпечити 1100 сімей житлом за 3 роки - заявив він.

Перші 31 квартиру люди отримали в травні 2011 року, а буквально в середині серпня Олександр Попов вручив ключі ще 42-м родинам у новому житловому будинку на вулиці Маяковського, 1-3 (Деснянський р-н).

За словами Попова, владі вдалося домовитися з холдинговою компанією «Київміськбуд» про будівництво житла для постраждалих, визначені графіки введення житла в експлуатацію, а інвестори самі будуть складати списки на черговість отримання квартир і надавати їх місту. Уже з наступного року влада планує передавати щорічно по 150 квартир.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.