Новий поворот у справі Еліта-центру

Новий поворот у справі Еліта-центру
Захист Волконського вимагає його відпустити з-за порушеної справи за п'ятьма новим статтями.

У Печерському суді поновилось слухання у справі головного «елітчика» Олександра Волконвского (Шахова).

Цим же судом справа організатора «Еліта-центру» була передана на досудове розслідування. Причина в тому, що потерпілі просили об'єднати цю справу зі справою ще одного учасника афери - Андрія Терентьєва, якого судять в іншому райсуді Києва.

Захист Волконського в свою чергу просить відпустити Олександра , тому що швейцарська сторона, яка раніше передавала його Україні, звинувачувала «елітчика» за статтею 191 кримінального кодексу України (Привласнення або розтрата чужого майна, передбачає позбавлення волі від 3 до 12 років).

Проте українська сторона справу на даній статті закрила і порушила за п'ятьма іншими статтями. Судове засідання було перенесено по найближчу п'ятницю, 25 листопада.

Самого Волконського в суді не було.

Цього року виповнилося п'ять років «Еліт»-скандалу. Постраждали від будівельної афери більш 1700 вкладників. Її головний організатор Олександр Волконський вже другий рік сидить у Лук'янівському СІЗО. З нового року засідання знову перевели в Печерський суд, хоча раніше з міркувань безпеки (Шахов боявся повторити долю Курочкіна, якого застрелили на виході із суду) слухання були в СІЗО.

Волконському пред'явлене обвинувачення за шістьма статтями, за що загрожує 15 років в'язниці. Ще одного афериста, колишнього директора з продажів, Андрія Терентьєва, посадили на 5 років, а одного з засновників Ігоря Циганка суд засудив до 8 років.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.