Перспективи розвитку зеленого будівництва в Україні ..

Перспективи розвитку зеленого будівництва в Україні ..
Українські девелопери все більше уваги приділяють будівництву нерухомості в ключі енергозберігаючих технологій в будівництві, зеленого будівництва, концепції енергоефективності.

Про це говорили експерти міжнародного круглого столу на тему "Перспективи зеленого будівництва та його сертифікації в Україні", який проводила компанія BETEN International в Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ.

Провідні експерти ринку, такі як компанія МЕРКС, К. А. Н.-девелопмент, консалтингова компанія UTG, компанія DELTA Projektconsult, а також UaGBC обговорили перспективи розвитку зеленого будівництва в Україну, а також позитивні і негативні аспекти сертифікації об'єктів нерухомості.

На сьогоднішній день будівельна галузь, включаючи житловий сектор і невиробничу сферу, в більшості країн споживає більше 40% енергії, а, відповідно, є одним з найбільших кінцевих користувачів енергії.

Підвищення рівня енергоефективності будівлі призводить до зменшення викидів парникових газів CO2, поліпшенню комфорту та безпеки користувачів об'єктів нерухомості шляхом регулювання внутрішньої температури, оптимального використання електричного освітлення, вентиляції.

"Приклади зеленого будівництва вже є: побудовані об'єкти у Львові та Харкові. Київ у перспективі, але сам процес зеленого будівництва тут починається з нуля. Піонерами бути завжди важко", - розповів директор австрійської компанії Delta Projektconsult Вольфганг Гомернік.

Компанії МЕРКС і К. А. Н.-девелопмент сьогодні більше за інших зацікавлені в сертифікації зеленого будівництва для своїх об'єктів, які вже побудовані.

Источник: http://biz.liga.net/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.