Що будуватимуть навколо Олімпійського: думка експерта

Що будуватимуть навколо Олімпійського: думка експерта
Будівельні роботи, які ведуться або будуть проводитися в районі НСК Олімпійський, не прив'язані ні до самого комплексу, ні до Євро-2012.

Вони обумовлені скоріше звичайної ринковою кон'юнктурою. Так прокоментував кореспондентові ЛІГАБізнесІнформ провідний спеціаліст консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький заяви про можливу активізацію забудови в районі Олімпійського у зв'язку з відкриттям комплексу.

За словами експерта, в районі Олімпійського періодично зносять старі об'єкти і зводять на їх місці новобудови. "Я б не прив'язувався до Олімпійського. Те, що зараз нові готелі будуються, це зрозуміло, до Євро. Але житло, воно все життя будувалося. Навколо Олімпійського є маса старих будівель, ще царського періоду, які знаходяться в незадовільному стані, їх періодично зносять ", - сказав експерт.

Якщо говорити про профіль нових об'єктів у цьому районі, це можуть бути житлові будови або офісні центри. "Ближче до Палацу України і Володимирському ринку є багато місць, де в принципі добре стануть житлові комплекси. Там є досить багато об'єктів, які вже реконструкції не підлягають. І швидше за все, там будуть житлові комплекси. Але безпосередньо та частина, яка ближче до Хрещатика , там на порожніх місцях будуть з'являтися бізнес-центри або житлово-офісні комплекси ", - зазначив фахівець.

Набагато рідше, за його словами, в таких районах будуються торгові центри, тому що зводити їх у центрі столиці не вигідно. По-перше, їх площа буде маленькою, а по-друге, зараз користуються популярністю "окружні" торгові центри, як, наприклад, Караван або Дрім Таун. Вони набагато більші за площею, а якість товарів в них не поступається центральним ТЦ, сказав Сергій Костецький.

"Торговельні центри, в основному, йдуть максимум триповерхові. І це будівництво нерентабельно на дуже дорогому шматку землі. Тому якщо торговельні приміщення і є, то, в основному, в бізнес-центрах. Вони йдуть з першого по другий поверх, по третій. Далі - просто бізнес-приміщення ", - пояснив він.

Сергій Костецький додав, що на самому Олімпійському однозначно буде розташована і зона торгівлі, і зона розваг. "На Олімпійському є приміщення, які призначені під різні комерційні об'єкти: ресторани, торгівля. Тобто там вони однозначно будуть", - переконаний він.

Нагадаємо, на думку фахівців проектної групи Архиматика, після реконструкції 1,5 км зони біля НСК Олімпійський центр міста став ще більш привабливим для забудовників. У майбутньому в цій частині Києва можуть з'явитися нові об'єкти нерухомості.

Нагадаємо також, що 8 жовтня в Києві відбулася урочиста церемонія відкриття реконструйованого НСК Олімпійський - арени, на якій наступного року відбудеться фінальний матч чемпіонату Європи з футболу. Весь будівельний процес тривав неповних три роки: з 1 грудня 2008-го по 8 жовтня 2011-го.

Приблизна вартість реконструкції склала більше чотирьох мільярдів гривень. Крім того, 104 мільйони гривень витратили на благоустрій Троїцької площі біля стадіону і 402 мільйони гривень на облагороджування 1,5-кілометрової зони навколо стадіону.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.