Кому держава може допомогти купити квартиру

Кому держава може допомогти купити квартиру
У 2011 році держава вже допомогла близько 450 сім'ям, в рамках програми "Доступне житло". Це число зросте до 700, до кінця року. Середній розмір підтримки традиційно становить 110-130 тис. грн.

30% вартості квадратних метрів держава погашає сім'ям, які потребують поліпшення житлових умов. Решту суми люди повинні погасити самостійно - або заплативши відразу всю суму, або оформивши кредит в комерційному банку.

Держава планує допомогти близько 350 сімей обзавестися житлом, в рамках молодіжної програми, що передбачає надання пільгових кредитів на покупку або будівництво нерухомості. Щоб стати її учасником, треба бути не старше 35 років, стояти на обліку у квартирній черзі, і заробляти достатньо для погашення тіла кредиту та пільгової 3%-ної ставки по позиці (якщо у сім'ї народиться дитина, то відсотки взагалі не нараховуватимуться, два дитини - держава скине 25% вартості квартири, три - 50%).

Ще одна програма для молоді, яка передбачає часткову компенсацію за іпотечними ставками, сьогодні недоступна для нових учасників. Справа в тому, що в 2009 році у зв'язку з кризою програма не була профінансована.

Зараз фінансування програми відновлюється, борги за процентними ставками погашаються. Але поки в поточному році нові договори з погашення кредитних ставок полягати не будуть.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.