Різко виріс попит на новобудови в Києві

Різко виріс попит на новобудови в Києві
У поточному році завдяки багатьом різним акціям, знижкам, безвідсотковим розстрочкам та іншим "бонусам" продажі квартир у новобудовах виросли, у порівнянні з минулим роком, більш, ніж удвічі.


Так, якщо в жовтні минулого року забудовникам вдалося реалізувати близько 700 квартир, то за аналогічний період 2012 року - 1,7 тис. квартир. Причому із місяця в місяць кількість операцій тільки зростає.

Якщо дана тенденція збережеться, то у наступному році кількість угод по нових об'єктах перевищить кількість продажів квартир у старих будинках.

Варто зазначити, що ажіотаж на ринку - заслуга самих забудовників. На хвилі рецесії вони суттєво знизили розцінки. Середня вартість квадратного метра впала з $ 2,6 тис. до $ 1,4 тис., що змусило покупців по-новому подивитись на новобудови.

Підрядники активно заманювали потенційних покупців різними акціями, починаючи від знижок і закінчуючи безпроцентними розстрочками, які можна було отримати навіть на житло у вже зданих в експлуатацію будинках. Крім того, кредити на покупку квартир у новобудовах видають під 16% річних, тоді як на вторинне житло - під 20-25%.

На думку експертів, в 2013 році, на відміну від нинішнього, нового сплеску будівельного буму в столиці не передбачається, що буде сприяти зниженню конкуренції за гаманці потенційних покупців.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.