ВР продовжила до кінця 2013 р. здачу в експлуатацію об'єктів, споруджених без дозволу

ВР продовжила до кінця 2013 р. здачу в експлуатацію об'єктів, споруджених без дозволу
ВР прийняла закон, який передбачає продовження до кінця 2013 р. здачу в експлуатацію об'єктів, споруджених без дозволу. За ухвалення закону проголосувало 238 нардепів. Законом передбачена легалізація введення житлових, садових, дачних будиночків, прибудов, які були зведені з 05.08. 1992 по 12.03.2011 р., а також громадських будинків, споруд сільгосппризначення.

Законом також передбачено зменшення терміну видачі дозволу на виконання будробіт, зокрема, на отримання містобудівних умов, а також обмежень по забудові земельної ділянки. Цей термін скорочений до 7 днів.

Зберігається право на підготовчі роботи при зміні власника без переоформлення дозволів. Незалежно від зміни власника дійсними залишаються техумови об'єкта.

Вводиться врегулювання питання щодо внесення змін у плани територій за межами населених пунктів, встановлення адмінвідповідальності за виконання будробіт без дозволів.

Виникає логічне запитання. Чому у нас в країні так багато будинків побудованих без дозволу? Відповідь як правило дуже проста у подібних ситуаціях. Для отримання дозволу необхідно зібрати величезну кількість документів, при цьому при видачі кожного виникає відчуття що чиновник робить вам ласку виконуючи свою роботу. Так може потрібно не легалізовувати незаконне, а створити осудні закони, зрозумілі і прості.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.