У Києві нарахували 10 тис. гектарів, які можна використовувати в цілях розвитку міста

У Києві нарахували 10 тис. гектарів, які можна використовувати в цілях розвитку міста
У Києві нарахували 10 тис. гектарів, які можна використовувати в цілях розвитку міста.

За планом розвитку міста в перспективі до 2025 р. буде виконуватися за рахунок будівництва на внутрішніх територіях, на яких в даний момент знаходяться довгобуди, промзони, землі сільхозпризначення.

Новий генплан вже розробляється "Інститутом генплану Києва". Його фахівці знайшли в місті 10 тис. гектарів, які підуть на внутрішній розвиток міста.
За словами директора інституту С. Броневицького, дані території включають вільні або виділені під будівництво ділянки; мікрорайони зі старими будинками, промзони, землі спецпризначення.

"Приміром, на Теремках-3, Північних Осокорках, Південних Осокорках, на Оболоні виявлено 687 гектарів, які були виділені під забудову, але так і не використовуються", - сказав Броневицький.

За словами Броневицького, основним ресурсом розвитку міста стануть ділянки зі старими будинками повоєнної будівлі, що підлягають знесенню на площі 400 гектарів.

Також під будинки, бізнес-центри, об'єкти інфраструктури архітектори хочуть використовувати 1934 гектарів промзон і складів. Це ділянки в районі Куренівсько-Подільського промвузла.

На землях спецпризначення, що займають 670 гектарів, з'явиться житло для військовослужбовців. Також в Києві є 2680 гектарів земель сільгосппризначення, з яких 400 будуть використані під забудову, зокрема, в р-ні проспекту Правди.

"Є ще 3 тис. гектарів є для створення скверів і парків на дніпровських островах, у прибережній смузі Дніпра", - сказав Броневицький.

При цьому віце-президент Нацсоюзу архітекторів Г. Духовичний вважає, що ці цифри попередні, визначити точну площу допоможе зонінг, по закінченні якого зазначена вище площа може зменшитися.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.