Кожен четвертий українець живе в застарілому житлі - Мінрегіон

Кожен четвертий українець живе в застарілому житлі - Мінрегіон
Кожен четвертий українець, який проживає у місті, проживає в застарілому житлі. Про це йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Житловий фонд будинків перших масових серій (60-70-х років забудови) становить близько 72 млн кв. м і потребує заміни або реконструкції. Фактично, кожен четвертий міський житель проживає в житлових приміщеннях, що мають незадовільний технічний стан, низькі експлуатаційні якості та які вичерпали свій експлуатаційний ресурс », - йдеться в тексті.

Зараз до категорії ветхих віднесено 46,9 тис. будинків, аварійних - 13,2 тис. будинків. У Мінрегіоні зазначили термінову необхідність реконструкції вищевказаного житлового фонду. Разом з цим, за словами експертів, в першу чергу саме держава має бути зацікавлена ​​в заміні старого житлового фонду на нові будинки.

«Реально прорахувати такий проект - буде він інвестиційно-привабливим чи ні, дуже складно. З упевненістю можна говорити лише про те, що рентабельним проект, можливо, буде тоді, коли на місці старих будинків з'явиться багатоповерхова забудова. Також можу сказати, що жоден забудовник не візьметься за проект, якщо його рентабельність буде нижче 7-10% », - сказав віце-президент компанії« Київміськбуд » Олександр Мороз.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.