У Москві за рік знесли 66 старих п'ятиповерхівок

У Москві за рік знесли 66 старих п'ятиповерхівок
Більше 60 ветхих п'ятиповерхівок були знесені в Москві протягом 2013 року, йдеться в повідомленні Департаменту містобудівної політики міста.

«Всього протягом 2013 року в Москві було знесено 66 ветхих п'ятиповерхівок, в той час як в 2012 році - 35 будинків, а в 2011 році - 31 хрущовка. Роботи зі знесення фінансуються як з міського бюджету, так і в рамках діючих інвестиційних контрактів », - уточнюється в повідомленні.

Зокрема, в грудні в столиці було демонтовано 9 будинків. Це 4 будинки на півночі Москви за адресами: Валдайський проїзд, 17 , вулиця Долгопрудная, 7 і 12, а також вулиця Фестивальна, 29, і 5 будинків на північному сході столиці за адресами: вулиця Фонвізіна, 13 і 15, а також вулиця Мілашенкова, будинок 3, корпусу 3 і 4, і будинок 5, корпус 2.

Станом на кінець 2013 року в Москві залишилося 286 неснесенних п'ятиповерхівок першого індустріального періоду домобудування загальною площею майже 1047000 кв. м. Всього в рамках програми зносу до демонтажу було призначене 1,722 тисячі будинків « зносяться серій », наголошується в повідомленні. Таким чином, в даний час програма зносу виконана на 83,4 %.

У рамках програми зносу старих будинків у першу чергу в Москві зносяться п'ятиповерхівки першого періоду індустріального домобудівництва - панельні. Потім під знос підуть блокові будинки більш пізнього періоду. Як повідомляв в середині листопада Департамент будівництва Москви, згідно із затвердженим графіком відселення та знесення п'ятиповерхових, ветхих та аварійних житлових будинків, в 2013 році в столиці планувався знесення 80 будинків першого періоду індустріального домобудівництва.

На початку грудня глава Департаменту будівництва Андрій Бочкарьов заявив, що основну частину програми по знесенню ветхих п'ятиповерхівок в Москві влада має намір завершити в 2015 році, а частина об'єктів буде перенесена на пізніші роки. За його словами, повністю завершити програму знесення ветхих п'ятиповерхівок планується в 2017 році.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.