У Мінрегіоні повідомили, що робитимуть із застарілим житловим фондом

У Мінрегіоні повідомили, що робитимуть із застарілим житловим фондом
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відновило роботу над концепцією реновації застарілого житлового фонду країни, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
«На сьогодні житловий фонд в Україні становить 977,9 млн кв. м, близько половини – застаріле житло, зокрема, так звані “хрущовки”», – пояснив він.
Л.Парцхаладзе додав, що щорічно в країні вводиться в експлуатацію близько 10 млн кв. м житлової площі, що не покриває потреби українців в новому житлі.
За його словами, Мінрегіон планує розробити новий законопроект, що дозволяє ефективно розв’язати проблему застарілого житлофонду.
Заступник міністра також повідомив, що міністерство проводить онлайн-опитування, якою має бути концепція реновації застарілого житла. Зокрема, представники відомства цікавляться думкою громадськості з приводу того, хто має бути замовником реконструкції – держава чи приватні особи, а також якими мають бути джерела фінансування заходів з реновації.
За даними прес-служби Мінрегіону, можливі механізми відновлення житлового фонду будуть обговорюватися під час “круглого столу” 20 листопада 2017 року.
За матеріалами Інтерфакс-Україна.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.