Кількість киян, що переїжджають в передмістя, в найближчі роки потроїться

Кількість киян, що переїжджають в передмістя, в найближчі роки потроїться
У найближчі роки в передмістях Києва з'явиться близько 400-500 тис. кв. м нових житлових приміщень, вважає депутат Ірпінської міської ради, президент будівельного холдингу «БілдГрупМенеджмент» Ігор Вишняков.

Як пояснює депутат Ірпінської міськради, цей попит підстьобує бажання киян виїхати з загазованого Київа. Крім того, для тих же, хто шукає можливості поліпшити свої житлові умови, квартира в передмісті - хороша можливість отримати більшу площу за ту ж ціну і з тією ж транспортною та соціальною інфраструктурою.

«З Ірпені або Бучі дістатися маршруткою до найближчої станції метро можна за 15-20 хвилин, а шлях до центру займе не більше години. Просторе житло можна придбати тут на 15-20% дешевше, ніж у столиці. За 80 тис. доларів у Києві можна купити хіба що двокімнатну квартиру на 60 кв. м. У новобудові у передмісті за ці гроші можна купити трикімнатну в 80-90 квадратів. А зекономлені гроші використати на ремонт. Оскільки основними покупцями квартир сьогодні є молоді сім'ї з дітьми, то для них більший простір, якість будівництва і чистий ліс навколо є вирішальними факторами для вибору приміщення », - пише Вишняков.

На його думку, міста, такі як Ірпінь, зможуть витримати сплеск попиту на приміське житло. Однак для цього потрібне виконання трьох важливих умов.

«У першу чергу, потрібно покращувати транспортне сполучення між Києвом і містами-супутниками. Чим комфортніше буде робочим столичних підприємств добиратися з дому в передмісті у центр столиці, тим краще і продуктивніше вони працюватимуть. Ось приклад: нова траса Київ-Ірпінь істотно розвантажила Житомирський і Варшавський напрями, і вже сьогодні Ірпінь, мабуть, краще поєднаний зі столицею цілою мережею маршрутів міського транспорту. І це не рахуючи електричку », - зазначає експерт.

По-друге, пише автор, міста-супутники повинні розвиватися в строгій відповідності з генеральними планами з урахуванням всіх інфраструктурних потреб.

«Київ вже не може дозволити собі розкоші мати дитячий садок, школу і лікарню в кожному мікрорайоні - про соціальні об'єкти думають тільки після того, як весь масив вже забудований житлом. У передмісті шансів створити гармонійну атмосферу набагато більше: досить зводити одночасно і будинки, і дитсадки, і торгові площі. Такі приклади вже є. Наприклад, мікрорайон «Благодатний», який зводять за такою схемою в Ірпені », - зазначає Вишняков.

По-третє, вважає депутат, слід посилити контроль за псевдоприватною забудовою, з якою стикаються більшість міст-супутників.

«Виділяючи землю під індивідуальні будинки, місцева влада потім закриває очі на те, як такий будинок перетворюється під багатоквартирний. Не маючи ні відповідних мереж, ні парковок, ні ЖЕКу, такі будівлі тільки створюють дискомфорт своїм жителям, не даючи можливості передмістю повноцінно розвиватися », - резюмує він.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.