Кияни кинулися масово скуповувати заміські будинки і дачі

Кияни кинулися масово скуповувати заміські будинки і дачі
Проводити літо в задушливому мегаполісі згодні все менше киян. У нинішньому році істотно збільшився попит на оренду та продаж дач і недорогих літніх будиночків.

Найдешевші дачі в найближчому передмісті столиці здаються в оренду за $ 500 за місяць, причому господарі вимагають оплату за весь сезон наперед, тобто за 4-5 місяців. Але, навіть таких варіантів на всіх бажаючих не вистачає - більшість дешевих будиночків кияни бронюють ще на початку весни.

Вибір більш комфортабельних котеджів на ринку помітно ширше. Однак і ціни там абсолютно інші - $ 1-4 тис. на місяць і вище, залежно від рівня особняка і його місця розташування.

Платити такі гроші можуть дозволити собі не багато. Тому кияни найчастіше замислюються про покупку власного літнього будиночка. За останній рік недорогі дачі під Києвом виросли в ціні як мінімум на 10%. Крім того, з початку року було продано 2, 5 тис. дач, а до кінця сезону ця цифра, мабуть, подвоїться. Минулого літа, маючи $ 20 тис., покупець міг перебирати об'єктами. Тепер же претендувати хоч на якийсь будинок в межах 20 км зони від столиці за такі гроші проблематично.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.