Кількість бажаючих скористатися будівельною амністією зросла в рази

Кількість бажаючих скористатися будівельною амністією зросла в рази
За півтора місяці до закінчення дії будівельної амністії кількість звернень громадян до органів Держархбудінспекції з приводу узаконення самобудів збільшилася в кілька разів. Про це сказав начальник управління дозвільних процедур Державної архітектурно -будівельної інспекції України Олександр Сергієнко.

«Якщо в травні цього року , коли знову почала працювати будівельна амністія , у нас було зареєстровано близько 1500 об'єктів в Україні взагалі , то сьогодні ми реєструємо до 6 тис. об'єктів щомісяця. І темпи зростають » , - сказав він.
Щоб прискорити процес узаконення самобудів і зменшити корупційні ризики на місцях , Олександр Сергієнко порадив громадянам подавати необхідні документи до Держархбудінспекції поштою.

«Чомусь усі вважають необхідністю йти і штурмувати двері державного органу. Звертаю увагу , що з бюрократичним органом набагато простіше спілкуватися поштою, тому що бюрократична машина починає працювати нормально тільки з моменту , коли передача інформації фіксується . А пошта - це і є саме такий варіант передачі інформації » , - пояснив він.

Представник Держархбудінспекції також не виключив можливості продовження строку дії будівельної амністії . « Вже внесено законопроект , де запропоновано продовжити термін дії амністії до 2015 року. Ми сподіваємося , що найближчим часом він буде прийнятий Верховною Радою » , - сказав він. При цьому Олександр Сергієнко порадив все ж не затягувати з подачею документів на узаконення самобудів за спрощеною системою і вкластися в прописані діючими нормативами терміни , тобто до кінця 2013 року.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.