У листопаді обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав $ 16 млн

У листопаді обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав $ 16 млн
За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, в листопаді 2013 обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість столиці (вартістю від $ 300 тис.) склав $ 16 млн 167 тис. Це рівно на 50% перевищує результати жовтня. За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості угод склала 6,8%. При цьому частка коштів, вкладених в елітні об'єкти, становить 29% від усіх капіталовкладень у нерухомість в листопаді.

Угоди між ціновими діапазонами в елітному сегменті розподілилися практично в рівних частках: 2 млн 400 тис. - 3 млн 200. тис. грн ($ 300-400 тис.) - 27,6%; 3 млн 200. тис. - 4 млн грн ($ 400 - 500 тис.) - 27,6%; 4 млн грн - 5 млн 600 тис. грн ($ 500 - 700 тис.) - 24,3%; понад 5 млн 600 тис. грн ( $ 700 тис.) - 20,5%.

Найдорожчими об'єктами, проданими в листопаді були: заміська резиденція в сел. Козин (Обухівський р-н), площею більше 800 кв.м і ділянкою 30 соток в сосновому лісі. На території будинок для охорони, літні споруди, ландшафтний дизайн. А також багатокімнатна квартира в сучасному житловому комплексі на вул. Жилянській (Голосіївський р-н) з авторським ремонтом, дорогими оздоблювальними матеріалами і технічним оснащенням. Обидва об'єкти були реалізовані за однаковою ціною 9 млн 200 тис. грн ($ 1 млн 150 тис.).

Популярними адресами в листопаді були: вул. Круглоуніверситетська, 3/5; Щорса, 32; Драгомирова, 5 і 7.

«Грудень був одним з небагатьох місяців, коли в структурі операцій з продажу елітної нерухомості не було Оболоні. Всі придбані об'єкти розташовувалися в Печерському та центральній частині Шевченківського району. Також у структурі елітного сегмента значну частину склали заміські будинки », - пояснила тенденцію Генеральний директор АН Park Lane Галина Мельникова.

У структурі ринку елітної нерухомості в листопаді квартири зайняли 72,4%, заміські будинки - 17,3%, об'єкти нежитлового фонду - 10,3%.

Покупці заміських будинків віддавали перевагу сел. Ходосіївка, Лісники (Обухівський р-н), Гора (Бориспільський р-н), Погреби (Броварський р-н). Всі будинки метражем понад 350 кв. м., ділянками більше 30 соток, з високоякісною обробкою, додатковими спорудами на території.

«Ринок елітної нерухомості в листопаді був досить спокійний, але впевнено зростаючий у своїх показниках. Можливо, угод могло б бути більше, оскільки активність покупців в даному сегменті досить висока. Думаю, що частина угод, якими наші консультанти активно займалися в листопаді, буде оформлена в грудні, що підвищить показники останнього місяця поточного року », - коментує ситуацію Галина Мельникова.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.