Кабмін «простимулює» забудовників, які будуватимуть школи і лікарні

Кабмін «простимулює» забудовників, які будуватимуть школи і лікарні
Органи місцевого самоврядування закінчують роботу щодо розроблення та затвердження Порядків залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів відповідно до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Як пояснили в Мінрегіоні, метою таких заходів є введення чітких і прозорих механізмів залучення замовників будівництва пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів. Урядові експерти переконані, що акти простимулюють приватних забудовників до будівництва соціальних об'єктів: дитячих садків, шкіл, доступного житла, медустанов, доріг та інженерних комунікацій.

Документи чітко визначають норми пайової участі для підприємств сфери комерційного будівництва. Зокрема, інвестори, зайняті в будівництві соціальних об'єктів, звільняються від сплати пайового внеску, який становить 10 % від кошторисної вартості нежитлового об'єкта, і 4% від вартості житлового. Зараз, за наданими експертами цифрами, 99 % міст України обласного значення ( 178 населених пунктів) вже прийняли Порядки.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.