У 2013 році в будівельну галузь залучено 1,3 млрд грн

У 2013 році в будівельну галузь залучено 1,3 млрд грн
У Києві 19 лютого відбулося засідання наглядової ради Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. На засіданні, зокрема , було заслухано і затверджено звіт про результати роботи Фонду у 2013 році , та визначено стратегічні напрямки діяльності на 2014 рік.

Голова наглядової ради , віце -прем'єр- міністр Олександр Вілкул зазначив , що користь від державних житлових програм мають як звичайні громадяни , отримують можливість придбати на пільгових умовах житло , так і економіка держави , в першу чергу її будівельна галузь.

«За результатами 2013 завдяки програмам , які реалізує Держмолодьжітло , в будівельну галузь залучено понад 1,3 млрд грн. Зокрема : 199,1 млн грн коштів державного бюджету , 35,5 млн грн коштів місцевих бюджетів; внесків громадян - 583,3 млн грн , а також кредитних ресурсів комерційних банків - 501,2 млн грн », - сказав Олександр Вілкул.

« У Державному бюджеті на 2014 рік передбачено кошти , які забезпечать розвиток усіх діючих житлових програм в поточному році» , - сказав віце -прем'єр.
Держмолодьжітло залишається дієвим інструментом державної житлової політики . На сьогодні Фондом напрацьовані і використовуються різноманітні механізми вирішення житлового питання для різних категорій громадян.

У звіті про діяльність Фонду Голова правління Леонід Рисухін зазначив , що основними досягненнями в минулому році є ефективне виконання програм забезпечення молоді житлом та забезпечення населення доступним житлом , а також програми здешевлення вартості іпотечних кредитів громадян.
За словами Леоніда Рисухіна , за програмами , які реалізує Держмолодьжітло , в 2013 році 3393 сім'ї придбали доступне житло на16 % більше показників 2012 року.

У 2013 році , в рамках реалізації програм Фонду , введено в експлуатацію 96 житлових будинків у різних регіонах України в яких 2495 квартир отримали сім'ї - учасники програм Фонду.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.