Історія натяжної стелі.

Історія натяжної стелі.
Зовсім недавно технологія натяжних стель стрімко увірвалася у світ дизайну і моментально стала популярною. Багато хто став вважати, що ідея натягування матеріалу на стелю є революційною. Але це не так.

Ідея використання тканини для вирівнювання і прикраси стелі сягає корінням в глибоку старовину. Ще стародавні єгиптяни просочували оливковою олією лляну тканину, після чого закріплювали її під стелею. Волога, що міститься в маслі, випаровувалася, тканина натягалася, і необхідність додатково вирівнювати стелю відпадала. Пізніше схожою технологією користувалися греки. Тільки замість льону вони використовували шовк і періодично змінювали його, коли він вицвітала.

В іншій частині світу (на Кавказі) горяни застосовували бавовняну тканину, просочену складом з вмістом крейди. Завдяки натягування такої тканини ховалися вади стелі. Цей метод не був бездоганний, оскільки крейда не тримався на тканині. Застосування недорогих фарб, емалі та вапна надовго витіснило технологію натягування тканини на стелю.

Сучасна історія натяжних стель почалася з відродження скандинавами цієї технології. Французи підхопили вдалу ідею і стали застосовувати полівінілхлоридну плівку, яка легко натягується і в багатьох напрямках залишається універсальною. Мешканці всієї Європи гідно оцінили винахідливість французів, і виготовлення пластикових вікон стало модною тенденцією в сфері дизайну.


Історія натяжної стелі.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.