ПРИВАТИЗАЦІЯ дачній ділянці. ЯК НЕ ПЛАТИТИ ДВІЧІ

ПРИВАТИЗАЦІЯ дачній ділянці. ЯК НЕ ПЛАТИТИ ДВІЧІ
Приватизація дачної ділянки - на сьогоднішній день питання злободенне. Навіть маючи на руках всі необхідні документи і заплативши потрібну суму, можна опинитися в дуже незручній ситуації. Незабаром вас можуть поставити перед фактом, що ваш договір недійсний і процедуру треба пройти заново.

Для того, щоб приватизувати свою дачну ділянку, необхідно подати заяву на право приватизації в Державний земельний ресурс і в райвиконком. Дозвіл ви отримаєте через 14 днів (в окремих випадках - через 30). Справа ця досить витратна. Приватизація ділянки обійдеться приблизно в 2,5 тис. грн., А будов, розташованих на ній, - в 5 - 7 тис. грн.

Отримавши договір, варто уважно його вивчити, оскільки останнім часом досить часто дачникам видають фальшивки. На сьогоднішній день, приватизуючи ділянку, ви автоматично отримуєте кадастровий номер. Але, як виявилося, його просто-напросто можуть не поставити в договорі.

- Якщо ви не будете наполегливими і не зажадаєте поставити в договорі ваш кадастровий номер, ніхто цього не зробить, - пояснив Віктор Прас, голова Дніпропетровської обласної організації садівників і городників. - Розумієте, вони зацікавлені, щоб ви заплатили ту ж суму двічі.

Також в документі обов'язково повинні бути номер реєстрації, дата реєстрації, підпис голови райвиконкому. Перевіряти потрібно на місці. Так як, якщо ви не помітили недоліків вчасно, процедуру доведеться пройти заново.

Кадастровий номер на приватизовану ділянку можна отримати в Державному кадастровому центрі. Попередньо потрібно зібрати всі необхідні документи: державний акт на приватизацію, план ділянки разом з копією загального плану садового товариства, на якому необхідно зазначити розташування дачі, садові книжку, копію статуту садового товариства, письмове підтвердження голови садового товариства, що ви дійсно є членом даного садового товариства, копію ідентифікаційного коду, а також заява на ім'я начальника держземкадастру. Отримання кадастрового номера - теж зовсім не безкоштовна процедура. Це вам обійдеться приблизно в 700 - 1 400 грн.

Не приватизувавши свою ділянку і не отримавши кадастровий номер, ви не зможете проводити ніяких операцій з землею, зокрема, продати її, подарувати, передати у спадок, оскільки вона належить державі. Але тільки приватизувати його не так-то просто. І не тільки тому, що справа це дуже витратна. Щоб, так би мовити, вдало приватизувати землю, потрібно знати всю процедуру і самостійно стежити за правильністю її виконання. Інакше ви, швидше за все, будете нахабно обдурені.

Источник: http://realty.obozrevatel.com

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.