Вибираємо екологічно чистий матеріал - дерев'яну вагонку.

Вибираємо екологічно чистий матеріал - дерев'яну вагонку.
При будівництві будинку виникає проблема з вибором матеріалу для обшивки стіни. Хочеться, щоб будинок був красивим, але з іншого боку і матеріал для обшивки був би екологічно чистим, міцним, надійним, і до всього іншого недорогим. Який матеріал повністю відповідає таким вимогам? Про це ми з вами поміркуємо в даній статті.

Дерев'яна вагонка - це декоративна дошка або панель, якою обшивають різні поверхні: двері, стіни, фасади будинків. Матеріал абсолютно екологічно чистий, тому що виробляється з цільної деревини. Вагонка не тільки зберігає в собі всі корисні властивості дерева, а й чудово виглядає, тому що стіни вирівнюються, а будинку стає більш затишно і комфортно. До того ж регулюється в приміщенні вологість, а навколишня атмосфера стає сприятливою.

Думаю кожен бажає жити в красивому і затишному будинку, саме для цих цілей відмінно підходить дерев'яна вагонка. Обшитий вагонкою будинок поєднує в собі грунтовність каменя і тепло дерева. Обшивати вагонкою не так уже й важко, необхідно лише бути точним і акуратним, так як потрібно правильно підігнати стики дошки, щоб уникнути щілин. Не варто забувати і про кути, дошки на них рекомендується кріпити на шурупи.

Дерев'яна вагонка класифікується за такими ознаками: сорт деревини, порода дерева, розмір та ін, і ділиться на чотири класи: екстра, А, В, С. Дерев'яну вагонку використовують для всіх видів приміщень, але варто запам'ятати, що в саунах і лазнях використовується тільки липова вагонка.

У Вас напевно з'явилося питання: що вибрати - дерев'яну вагонку або сайдинг? Деякий вибирають саме сайдинг, оскільки вважають, що плюсів у нього більше.
Ходить думка, що при дії сонячних променів і вологості, дерев'яна вагонка розсихається, зовнішній вигляд значно погіршується. Це неправда!

Насправді, сьогодні існує безліч різних технологій, якими обробляється дерев'яна вагонка. І після такої обробки ні волога, ні сонце їй не загрожують, вона прослужить Вам не менше 10 років.

Що ж до сайдингу? Ні в лазні, ні в сауні обшивати їм не рекомендується, оскільки при нагріванні з нього виділяються шкідливі хімічні речовини, які негативно позначаються на здоров'ї. А якщо взяти фасади будівель, то при теперішній аномальної спеки, мені здається, сайдинг не актуальне. Але це особисто моя думка і я його, нікому нав'язувати не збираюсь.

Хоча є ще нюанс. Деякі покупці все ще орієнтуються в першу чергу на ціну, а вже потім на якість і безпеку. Вартість пластикового сайдингу в рази нижче дерев'яної вагонки і залежить від якості і кольору.

Єдине місце, де не варто обшивати дерев'яною вагонкою - це цоколь будівлі. Там відмінно підійде цокольний сайдинг.

Ще один плюс дерев'яної вагонки - її естетичні можливості. У дерева дуже красива, природна текстура. До того ж є можливість вибору величезної гами колірних відтінків. А природне світіння? Ні в одному штучному матеріалі Ви не побачите його.

До того ж, при виборі дерев'яних вагонки, дошки Ви зможете розташувати так, як Вам тільки заманеться: горизонтально, вертикально, діагонально, «ялинкою».

При виборі дошки потрібно звернути увагу на їх довжину і ширину. При правильному підборі у Вас залишиться менше обрізків, і Ви значно заощадите.

Також варто враховувати сорт деревини, з якої виготовлена ​​вагонка. Приміром, вагонка з дуба міцна, практично не гниє, в неї гарна текстура і колір, але за ціною вона дорожча.

В даний час дерев'яна вагонка, як і раніше, користується не малою популярністю і може повністю виправдати запити покупця. Але її вибір не простий через дуже великого асортименту. Хоча, як кажуть, гра варта свічок!

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.