Який будинок вибрати?

Який будинок вибрати?
Так вже склалося, що дерево і цегла – це найбільш поширені будівельні матеріали, що використовуються при будівництві житлових будинків найчастіше.
Який будинок вибрати: дерев’яний чи цегляний? Які переваги є у цегляного будинку перед дерев’яним? Чим дерев’яний будинок кращий за цегляний? Який будинок найкращий?
Щоб дізнатися напевно, з якого матеріалу краще придбати чи будувати будинок, давайте розглянемо переваги і недоліки дерева та цегли.

Переваги дерев’яного будинку

• Дерево погано проводить тепло. Це означає, що взимку в дерев’яному будинку буде тепліше, ніж в цегляному, а влітку прохолодніше. Це безсумнівний плюс, адже взимку ви зможете економити на обігріві приміщення, а влітку на його охолодженні (кондиціонери, вентилятори та ін.)

• Дерево – натуральний природний матеріал, тому в дерев’яному будинку дихається набагато легше. Недарма кажуть, що «дерево дихає».

• Будинок з дерева набагато дешевший за будинок з цегли. Якщо, звичайно ж, не віддавати перевагу рідкісним породам дерева, вартість будинку з яких може перевищувати вартість будинку з цегли в десятки разів. У всіх інших випадках дерев’яні будинки дешевші.

Недоліки дерев’яного будинку

• Низька вогнестійкість. Так уже склалося, що дерево – це легкозаймистий горючий матеріал. Тому варто дуже обережно ставитися до обігрівальних приладів, системи опалення, газопроводу і т.д. Безумовно, сьогодні можна знайти в продажу різного роду просочення для дерева, що підвищують вогнестійкість, але це тимчасовий, досить недешевий захист, особливо якщо покривати таким просоченням весь будинок. Простіше буде застрахувати будинок і майно.
• У дерев’яних будинків суттєво обмежене архітектурне розмаїття. Досить проблематично реалізувати що-небудь незвичайне, не таке як у всіх. У цьому плані дерево поступається іншим будівельним матеріалам, зокрема, каменю.
• Дерево схильне до гниття. На ньому може утворитися грибок (пліснява). Щоб дерев’яний будинок простояв якомога довше, його необхідно обробляти спеціальними просоченнями, а потім фарбувати. Щоб не утворювалася пліснява, горища та підвали потрібно провітрювати. Крім того, потрібно уникати відсирювання приміщень, тому що саме в місцях з підвищеною вологістю і любить утворюватися пліснява.

Будинок з цегли

Переваги цегляного будинку

• Будинок з цегли довговічний і міцний, він не схильний до гниття. Іншими словами, на відміну від дерев’яного, цегляний будинок прослужить набагато довше.
• Будинок з цегли має більш широкі архітектурні можливості, ніж дерев’яний. Ви зможете урізноманітнити як зовнішнє, так і внутрішнє оздоблення вашого житла.
• Будинок з цегли довго нагрівається і довго остигає, тому після нагріву в цегляному будинку довгий час зберігається тепло, а в жарку погоду тепло проникне в будинок не відразу.

Недоліки цегляного будинку

• Цегла проводить тепло краще, ніж дерево. Це означає, що взимку в цегляному будинку буде холодніше, а влітку спекотніше. Однак знизити теплопровідність цегляного будинку вам допоможуть більш товсті стіни. Варто пам’ятати про те, що потрібно уникати переохолодження цегляних будинків. Для цього в холодну пору року їх необхідно постійно опалювати.
• Будинок з цегли відрізняється більш високою вартістю, ніж дерев’яний.
• Будинок з цегли «дихає» гірше, ніж дерев’яний, але краще, ніж залізобетонний.
Таким чином, ми розглянули основні переваги та недоліки дерев’яних і цегляних будинків. Яким бути вашому – вирішувати тільки вам. І пам’ятайте, будинок ви будуєте лише один раз тому і вибір ваш повинен бути ґрунтовним.



Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.