Утеплюємо будинок під сайдингом

Утеплюємо будинок під сайдингом
Сайдинг - це панелі для облицювання, вони кріпляться на заздалегідь встановлену решетування. Матеріал зберігає декоративні властивості не один десяток років і не є токсичним.

Пропонуємо Вам покрокову інструкцію з фотографіями. Насамперед набиваємо вертикальну обрешітку з кроком 30 см. Застосовуються різні пиломатеріали, перетин яких підбирається з урахуванням товщини майбутнього утеплення. У нашому прикладі ми будемо робити утеплення товщиною 50 мм, тому як обрешетування візьмемо дерев'яний брусок 40х50 мм. Кріпимо його до цегляної стіни за допомогою дюбель-цвяхів.

Пропонуємо Вам покрокову інструкцію з фотографіями. Насамперед набиваємо вертикальну обрешітку з кроком 30 см. Застосовуються різні пиломатеріали, перетин яких підбирається з урахуванням товщини майбутнього утеплення. У нашому прикладі ми будемо робити утеплення товщиною 50 мм, тому як обрешетування візьмемо дерев'яний брусок 40х50 мм. Кріпимо його до цегляної стіни за допомогою дюбель-цвяхів. Монтуючи решетування за допомогою будівельного рівня, вирівнюємо площину монтажу сайдінга. Від якості монтажу обрешітки залежить якість монтажу сайдинга.


Далі укладаємо в обрешетування утеплювач. Нам підійде плитковий базальтовий або скловолоконний утеплювач м'яких марок. Між утеплювачем і стіною жодних плівок, пергаміну, пароізоляції і т.п. встановлювати не рекомендується.


Наступний крок. Закриваємо встановлений в обрешетування утеплювач дифузійної гідро-вітрозахисною мембраною. Спеціальна перфорація і структура мембрани забезпечує їй високу паропроникність. Це дозволяє виводити з утеплювача вологу, що утворюється там за рахунок різниці температур зовні і всередині будинку, і разом з тим надійно захищає його від вологи ззовні. Мембрана кріпиться до решетування скобами за допомогою будівельного степлера.


Для правильної роботи дифузійної мембрани необхідно забезпечити над нею вентиляційний зазор. Мінімальна висота зазору - 20 мм, тому для його створення використовуємо брусок перетином 50х20 мм. Встановлюємо його з тим же кроком, що і бруски першого ряду обрешетування.


Тепер у нас є готовий «пиріг» утеплення, і ми можемо приступити до монтажу самого вінілового сайдинга. При установці сайдинга використовуємо оцинковані саморізи з прес-шайбою. Правила, яких необхідно дотримуватися при установці сайдинга, вказані в інструкції з монтажу сайдинга.



Які матеріали застосовувати?

Всі перераховані нижче матеріали підходять для монтажу. Ви можете зробити свій вибір, виходячи з особистих переваг, бюджету будівництва чи інших міркувань:

• Решетування: Брусок антисептированной хвойних порід 40х50, 20х50
• Утеплювач (плитний): ISOVER КL-34, ISOVER KL-37 (скловолоконні), Технолайт Екстра, ROCKWOOL Лайт-Баттс (базальтові)
• Дифузійна мембрана: Tyvek Soft, Tyvek Solid, Tyvek Housewrap
• Вініловий сайдинг: Gentek (Джентек) пр-во Канада, Docke (Деці) пр-во Росія
• Кріплення сайдінга: Оцинковані саморізи з прес-шайбою 4,2 х25

Источник: http://www.vira.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.