Як правильно укласти підлогу?

Як правильно укласти підлогу?
Монтаж дощок повинен починатися з підбору якісного будматеріалу. Дошки повинні бути добре обстругані, рівними і чистими. Бажано щоб сучків було якомога менше. Монтаж дощок повинен відбуватися таким чином, щоб річні кільця дерева були направлені в різні боки. Якщо їх розташувати так, підлога виходить рівніше. Якщо ви робите звичайну дощану підлогу, лицьову сторону дощок потрібно ретельно обстругати. Якщо ж плануєте зверху укласти лінолеум або ламінат, можна залишити обрізну дошку необструганной.

Щоб кромки дошки прилягали один до одного щільніше, кромки також бажано обстругати. Зазвичай цього не роблять, але якщо ви хочете, щоб ваш пол був якісним, стругати кромки потрібно обов'язково.

Можна обстругати дошку прямо під прямим кутом. Досвідчені ж столяри роблять це з невеликим ухилом всередину. Це звичайно складніше, але результат виходить краще. Але не перестарайтеся. Зробивши великий скіс, ви ризикуєте сколоти частину дошки, що призведе до утворення щілини.

Починаючи укладати дошки з краю приміщення, залиште зазор в 1,0-1,5 см від стіни. Так ви зробите природну вентиляцію і обережете підлогу від спучування, якщо раптом дошки зволожаться. При попаданні вологи всередину дощок, наприклад, при митті підлог, дерево деформується, збільшуючись у розмірах.

Після того як ви уклали першу дошку, укладають другу і притискаючи її до першої, використовуючи скоби і клини. Можна використовувати для цієї мети і брезентовий ремінь. Таким чином укладаємо всі дошки, крім кількох останніх.

Останні дошки так укласти не вийде, так як клини не помістяться. Тому кілька останніх дощок укладаються вільно. Останню знову ж робимо такої ширини щоб залишити зазор 1,0-1,5 см. для цього укладаємо останні дошки, стискаємо і прибиваємо. Найбільшу крайню укладаємо і за допомогою клина притискаємо до решти і прибиваємо.

При дерев'яній стіні між стіною і дошкою вбиваємо клин, притискаємо дошку і кріпимо цвяхами.

При оштукатуреній стіні, захищаємо стіну фанерною дощечкою. Укладаємо дошку і обережно, дерев'яним молотком вбиваємо її на місце. При цьому не бийте по дошці безпосередньо, підкладіть брусок, інакше залишаться вм'ятини.

Цвяхи повинні бути в 2,5 рази довше товщини дошки. Наприклад, якщо дошка має товщину 40 мм, цвях - 100 мм. Цвяхи забиваються в кожну балку або лагу.

Після завершення роботи перевірте - відстань, між правильно укладеними дошками вона не повинна перевищувати 1 мм. Якщо більше, такі дошки необхідно зняти, обстругати виступи і знову укласти. По завершенню роботи необхідно, якщо вони є усунути провисання.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.