Як утеплити підлогу

Як утеплити підлогу
Для того, щоб в приватному будинку був присутній найбільш комфортний мікроклімат, слід утеплити підлогу. Інакше (особливо взимку) проживання в такому будинку може піднести чимало неприємних сюрпризів.

Хороше і якісне утеплення підлоги в дерев'яному будинку необхідно, якщо ви в цьому будинку проживаєте постійно. Адже взимку підлога дуже холодна. Крім цього, без утеплення підлоги лаги почнуть незабаром гнити і, як наслідок, тепло буде йти з приміщення.

Щоб зробити утеплення підлоги в будинку за всіма правилами, необхідно знати деякі хитрощі і спиратися на поради професіоналів. Утеплити підлогу з дерева набагато легше в порівнянні з бетонними підлогами. Багато фахівців відзначають, що створення в дерев'яному будинку теплих підлог полягає у створенні гідроізоляції та теплоізоляції під настилом. Сьогодні можна знайти в магазині найрізноманітніші сучасні утеплювачі, серед яких особливою популярністю користуються пінопласт, скловолокно, мінеральна вата.

Пінопласт підійде в тому випадку, коли потрібно зробити мінімальну товщину теплового шару. Однак даний матеріал легкозаймистий, і його з легкістю пошкодять гризуни.

Скловолокно та мінеральна вата краще вбирають вологу і не настільки горючі. Для них потрібно зробити гідро- і пароізоляцію. Тому, якщо ви вирішили самостійно зайнятися утепленням підлог в дерев'яному будинку, то бажано попередньо проконсультуватися з досвідченими фахівцями, які допоможуть зорієнтуватися при виборі матеріалів і дадуть повну консультацію про властивості кожного з видів утеплювача.

Утеплення починають з демонтажу старого підлогового покриття та ремонту дефектних місць. Потім роблять чорновий варіант з необтесаних дощок, ретельно підігнаних одну до одної. Найчастіше майстри використовують для чорнової підлоги дошки з дерев хвойних порід. Однак дошки необхідно попередньо обробити спеціальним антисептиком для захисту від грибка.

На чорнову підлогу потім викладають листи утеплювача або насипають шар піску, керамзиту. Далі перестилается щільним папером або картоном. Необхідно передбачити ймовірність появи гризунів. Від шкідників добре захистить металева дрібна сітка .Між теплоізоляцією і чистовим рівнем підлоги потрібно залишити невеликий повітряний зазор для природної циркуляції повітря, але не більше 5 сантиметрів. Для цієї ж мети рекомендується зробити маленькі отвори в плінтусах.

Завершує утеплення підлоги чистової настил із фрезерованих дощок, що з'єднуються між собою за типом «паз - шип». Така процедура, крім додаткового тепла, забезпечує внутрішній рух повітря, допомагаючи уникнути процесу гниття.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.